Γνωρίστε την πανέμορφη Κάρπαθο

Η Κάρπαθος είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Δωδεκανήσου και ένας από τους ομορφότερους προορισμούς της Ελλάδας. Με μήκος ακτογραμμής 160 χιλιομέτρων, προσφέρει πλήθος από  καταγάλανες παραλίες, απαράμιλλης ομορφιάς ενώ η άγρια, απείραχτη γοητεία του φυσικού της τοπίου συνθέτει έναν προορισμό ανεκτίμητου Μεσογειακού κάλους.

Στην Κάρπαθο ανακαλύπτει κανείς κρυμμένους αλλά και φανερούς θησαυρούς της ιστορίας του τόπου όπως αρχαίες πολιτείες, σπηλιές, αξιοθέατα και χωρία που ο χρόνος δεν τα αλλοίωσε ποτέ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η φημισμένη Όλυμπος. Ένα χωριό αναγνωρισμένο ως Παγκόσμια Πολιτισμική Κληρονομιά της UNESCO που μέχρι πρόσφατα ήταν απομονωμένο στο βόρειο άκρο του νησιού.

Τα στοιχεία της παράδοσης και της κουλτούρας του νησιού φέρουν έναν πλούτο αιώνων. Παραδοσιακές φορεσιές που τιμώνται ακόμα, χαρακτηριστική τοπική διάλεκτος με ρίζες στην αρχαία Δωρική,ήθη και ζωντανά εντυπωσιακά έθιμα, ατόφιοι άνθρωποι, μουσικές και πανηγύρια θα γεμίσουν κάθε επισκέπτη με εμπειρίες που θα θυμάται μια ζωή.

Η ζωντάνια και η αυθεντικότητα της Καρπάθου είναι ικανή να μαγέψει κάθε ταξιδιώτη. Μοναδικά έθιμα και γλέντια με τσαμπούνες, λύρες και λαούτα κορυφώνονται στα πανηγύρια που οι ντόπιοι οργανώνουν κάθε χρόνο, διατηρώντας το κέφι αμείωτο και την παράδοση ανέγγιχτη! Κύριο χαρακτηριστικό στους εορτασμούς αποτελούν τα παραδοσιακά Καρπάθικα φαγητά που μαγειρεύουν οι γυναίκες του χωριού στην εκκλησία και μοιράζονται στους καλεσμένους ,μαζί με άφθονο κρασί!

Διαβάστε περισσότερα για τα πανηγύρια της Καρπάθου

Ανακαλύψτε την Κάρπαθο

image
Η Καρπαθος
Γνωρίστε την πανέμορφη Κάρπαθο, τις εξαιρετικές παραλίες της, την Όλυμπο και άλλα μοναδικά χωριά, αλλά και αξιοθέατα.

Περισσότερα

image
Πανηγύρια
Η ζωντάνια και η αυθεντικότητα της Καρπάθου είναι ικανή να μαγέψει κάθε ταξιδιώτη. Μοναδικά έθιμα και γλέντια με τσαμπούνες, λύρες και λαούτα κορυφώνονται στα πανηγύρια που οι ντόπιοι οργανώνουν κάθε χρόνο.

Περισσότερα

Οι παραλίες της Καρπάθου
Η Κάρπαθος αποτελείται από μοναδικές παραλίες, όπως την παραλία Αμμοοπής, την Άπελλα, τον Διακόφτη και πολλές άλλες, ιδανικές για οικογένειες αλλά και για windsurfing.

Περισσότερα

image
Αξιοθέατα
Η «πολύχρωμη» ιστορία του νησιού παρατάσσει σε κοινή θέα, αξιόλογα στοιχεία και προϊόντα πολιτισμού από διαφορετικές χρονικές περιόδους.

Περισσότερα

image
image
Δραστηριότητες
Γνωρίστε την περιπετειώδη πλευρά της Καρπάθου. Το νησί της Καρπάθου προσφέρεται για πλήθος δραστηριοτήτων που θα ικανοποιήσουν και τον πιο περιπετειώδη επισκέπτη.

Περισσότερα

image
Εμπειρίες

Βραβεβμένο από την booking.com

awarded by booking.com
This website uses cookies to improve your experience. We`ll assume you`re ok with this, but you can opt-out if you wish. . Read More
REJECTACCEPT