Δραστηριοτητες

Γνωρίστε την περιπετειώδη πλευρά της Καρπάθου.

Το νησί της Καρπάθου προσφέρεται για πλήθος δραστηριοτήτων που θα ικανοποιήσουν και τον πιο περιπετειώδη επισκέπτη.

Η «Ανεμόεσσα» που γοητεύει τους λάτρεις του windsurfing.

Οι ισχυροί άνεμοι είναι αρκετά συνηθισμένοι και ταυτισμένοι με το νησί, γι αυτό άλλωστε στα αρχαία χρόνια αποκαλούνταν και «Ανεμόεσσα». Δεν είναι λοιπόν τυχαίο, ότι αποτελεί ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις του windsurfing και του kite surfing ενώ έχει φιλοξενήσει τρεις φορές το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας ιστιοσανίδας. Συγκεκριμένα, στην περιοχή του Αφιάρτη αλλά και στις παραλίες:  Βαθά,  Πούντα του Νικολάκη,  Βάλια και Μακρύ Γιαλό, oι ισχυροί άνεμοι (6-8 μποφόρ), και τα βαθιά νερά χωρίς κύμα προσφέρονται για μια ιδανική εμπειρία που σίγουρα θα σας συναρπάσει.

Πεζοπορίες και μονοπάτια

Το ανάγλυφο τοπίο του νησιού παρέχει περισσότερες από 25 πεζοπορικές διαδρομές, με διαφορετική ομορφιά και αρκετές επιλογές για  έμπειρους αλλά και αρχάριους πεζοπόρους.
Υπάρχουν μονοπάτια που οδηγούν στις ψηλότερες κορυφές του νησιού, όπως την Καλή Λίμνη στα 1215μ. και στον Προφήτη Ηλία στα 719μ. Η θέα από τα σημεία αυτά είναι μαγευτική και θα ανταμείψει κάθε επισκέπτη.
Αν αναζητάτε την ηρεμία και οι απόμακρες παραλίες σας γοητεύουν, μπορείτε να επιλέξετε μονοπάτια που οδηγούν σε μικρούς απομονωμένους ορμίσκους και να απολαύσετε το μπάνιο σας στα καταγάλανα νερά τους.
Ένα μοναδικό  χαρακτηριστικό των μονοπατιών της Καρπάθου, που σίγουρα θα θαυμάσετε,  είναι η εναλλαγές του φυσικού περιβάλλοντος που θα συναντήσετε κατά την διάρκεια της διαδρομή σας.

Υποβρύχιες εμπειρίες

Αν σας συναρπάζει ο βυθός και θέλετε να τον ανακαλύψετε με ασφάλεια, μπορείτε να απευθυνθείτε στο άρτια οργανωμένο καταδυτικό κέντρο της Καρπάθου. Μερικά από τα πιο γνωστά σημεία για θαλάσσια εξερεύνηση είναι η σπηλιά της Καμαρούκας, απέναντι από το λιμάνι των Πηγαδίων, ο Κάτω Λάκκος, στην περιοχή της Αχάτας και το Λιμενάρι, ανάμεσα στην Κυρα-Παναγιά και τα Άπελλα.

Τα πιο γνωστά σημεία για καταδύσεις είναι τα Καστέλια,το Ναυάγιο στην περιοχή της νότιας Καρπάθου και η ακτή του Αγίου Πέτρου στην οποία υπάρχουν εντυπωσιακά, υπόγεια σπήλαια.

Βραβεβμένο από την booking.com

awarded by booking.com
This website uses cookies to improve your experience. We`ll assume you`re ok with this, but you can opt-out if you wish. . Read More
REJECTACCEPT